8 vanliga frågor & svar om Microsoft Teamstelefoni

/, Microsoft Teams, Office 365/8 vanliga frågor & svar om Microsoft Teamstelefoni

8 vanliga frågor & svar om Microsoft Teamstelefoni

Sommaren 2018 blev det möjligt att koppla Microsoft Teams till telefoni. Det var en efterlängtad nyhet bland Microsoft Teams fans eftersom det gör Teams till den enda plattform som behövs för samarbete och kommunikation. Det möjliggör nya smarta sätt att arbeta och sänker samtidigt kostnaden för telefoni. Sedan våren 2020 är Teamstelefoni ett alternativ även för mindre organisationer med businesslicenser i Microsoft 365.

Många är nyfikna på telefoni till Teams och vi kör regelbundna webinarier på temat.

Här är 8 vanliga frågor vi får om Teamstelefoni:

1. Kan man använda mobiler ihop med Teams?

Självklart! Du kan via Teamsklienten få det att ringa ut på mobiltelefonen. Alternativt hanterar du dina samtal via Teamsappen.

2. Måste man använda mobilabonnemang från Cellip?

Nej, det behöver du inte. Med mobilabonnemang ifrån Cellip blir däremot mobilen fullt integrerad i telefonilösningen med realtidsstatus på upptagna användare till exempel, men tjänsten fungerar även med exempelvis ett mobilabonnemang ifrån Telia, Telenor eller Tre.

3. Kan man spela in samtal?

Ja, samtalsinspelning kan göras med hjälp av tredjepartsapplikation för externa samtal. Teamsmöten kan du spela in för att exempelvis sprida information eller gå tillbaka och titta senare.

4. Vilka licenser behöver jag?

Office 365 med A-, E- eller någon av Business-licenserna. Samt Microsoft 365 Business Voice. Det vill säga Microsofts telefonitillägg till Microsoft Teams. Med E5 Licens så ingår detta add-on.

5. Hur ser det ut i övriga länder?

Cellip kan leverera telefonifunktionalitet i ca 60 länder runt om i världen.

6. Måste alla hoppa på?

Nej, du kan börja med en mindre grupp som får testa Teamstelefoni. Du kan också använda Teamstelefoni i kombination med andra telefonilösningar om du vill.

7. Växelfunktioner?

Ja självklart. Växelfunktionalitet kan aktiveras i olika former. Allt från enkla svarsgrupper där flera personer kan svara på inkommande samtal med kö och knappval till mer avancerade växelfunktioner. I Microsoft Teams kan ni ha flera av de växelfunktioner som ni idag förmodligen har via Mobilväxel eller Molnväxel.

8. Kan man integrera sin mail i Teams?

Det finns idag en integration via ”butiken” i Teams för e-post men inget officiellt tillägg från Microsoft. Ett sådant tillägg ska dock enligt uppgift vara på gång precis som för Dynamics 365.

 

 

Om Cellip

Cellip hjälper kunder och partners att bli mer framgångsrika genom att tillhandahålla integrerade telefonilösningar till Microsoft Teams.
Hemsida: Cellip.com
Tele: +46 8 55 80 10 00

Partner till Microsoft

microsoft partner
microsoft partner

By |2021-01-28T16:30:52+00:00september 4th, 2018|För IT, Microsoft Teams, Office 365|0 Comments

Om skribenten: