Den stora nyheten med Skype for Business

/, Skype for Business/Den stora nyheten med Skype for Business som 81% har missat!

Den stora nyheten med Skype for Business som 81% har missat!

I våras genomförde Cellip och Competella en enkätundersökning om kommunikationsvanor och företags användande av Skype for Business. Undersökningen visade att drygt tre fjärdedelar av de tillfrågade använde Skype for Business.

Microsoft-verktyget Skype for Business är integrerat i Office 365 och verkar ha blivit en ny standard för kommunikation. Det visar en undersökning om kommunikationsvanor som vi på Cellip gjorde tillsammans med Competella våren 2017*.

76% av företagen som deltog i undersökningen använder Skype for Business. Allra störst – hela 91% – är användningen i gruppen företag med 100–499 anställda. De mest använda funktionerna är (i fallande ordning):

  • Möten/konferens
  • Internmeddelanden
  • Dela desktop
  • Intern telefoni

Vad de flesta missat

s4b-puff-extern-telefoniDäremot är det bara 19% av Skype for Business-användarna som använder Skype for Business för extern telefoni. Något som förklaras till stor del av att de flesta inte känner till möjligheten.

Och det är synd, tycker vi. De som använder Skype for Business integrerat mot sin telefoni är nämligen dubbelt så nöjda med sin telefoni- och kommunikationslösning som de företag som inte gör det.

För dem som provat är integrationen mellan IT, Office 365, datorn och telefoni självklar. Här finns en massa effektivitetsvinster att hämta samt även kostnadsbesparingar i många fall.

Egentligen är det inget nytt. Storföretag har länge haft totallösningar för all sin kommunikation. Skillnaden är att det tidigare krävdes avancerade och dyra specialbyggen, medan det nu är enkelt att få till, för vilket företag som helst, via Skype for Business.

Webinar: så här fungerar det

Ring med ett klick direkt från din dator, utan telefon! Jobba smartare med alla dina verktyg på ett ställe. Samla all kommunikation i en plattform. Vill du se hur det fungerar? Välkommen till ett av våra kostnadsfria webinarer!

Anmäl dig här

 

*Resultaten baseras på c:a 400 enkätsvar från framför allt IT- och telecom-ansvariga på svenska företag, organisationer, myndigheter och kommuner med över 20 anställda.

om Cellip AB

Om Cellip

Cellip hjälper kunder och partners att bli mer framgångsrika genom att tillhandahålla integrerade telefonilösningar till Microsoft Teams.
Hemsida: Cellip.com
Tele: +46 8 55 80 10 00

Partner till Microsoft

microsoft partner
microsoft partner

By |2020-02-06T14:53:53+00:00december 6th, 2017|Microsoft Teams, Skype for Business|0 Comments

Om skribenten:

VD för Cellip. Skapar lönsamhet åt kunder och partners genom nya och beprövade telekommunikationslösningar. Över 25 års erfarenhet att ligga i framkant för att hjälpa kunder med telefonilösningar.