Slutspurten för Skype for Business Online

/, Office 365, Skype for Business/Slutspurten för Skype for Business Online

Slutspurten för Skype for Business Online

Skype for Business har varit otroligt uppskattat bland Office 365-användare på företag världen över. Men nu har Microsoft till sist bestämt ett slutdatum. Den 31/7, 2021 går Skype for Business Online i graven som enskild produkt. Den som vill ha fortsatt tillgång till funktionerna som funnits i Skype behöver istället använda dem i Microsoft Teams.

Att Microsoft implementerat Skype-funktionaliteten i Microsoft Teams, med planen att avveckla Skype for Business Online, det är känt sedan länge. Skype for Business har inte ingått i Office 365 för nya kunder (med mindre än 500 användare) sedan oktober 2018.

”Äldre” Office-365-kunder har däremot haft tillgång till Skype for Business Online under en relativt lång övergångsperiod och kommer alltså att fortsätta ha det fram till 31/7, 2021. Då upphör produkten att existera, meddelade Microsoft nyligen.

Många företag har dock redan lämnat Skype, helt eller delvis, till förmån för Teams. Många ser fördelar i att introducera Teams till medarbetarna och låta dem anamma Teams gradvis. Det finns också en mängd fördelar med Teams jämfört med Skype for Business.

Hur funkar Skype-funktionerna i Teams?

Alla viktiga funktioner från Skype finns kvar i Teams. De är bara enklare att använda. Den som enbart vill använda funktionerna från Skype behöver därför knappast någon närmare introduktion då det är väldigt intuitivt.

I Teamsapplikationen hittar du skype-funktionerna under symboler som är enkla att känna igen; telefonlur för samtal, sms-symbol för chatt och i kalendern finns en tydlig anslutningsknapp för möten som du är inbokad på.

Om du vill veta mer om hur Microsoft Teams fungerar så delta gärna i vårt uppdaterade webinar. Anmäl dig här till ett datum som passar dig.

Större effektivitetsvinster med Teams

Microsoft Teams inkluderar så mycket mer än möten, samtal och chatt och kan därför ge större effektivitetsvinster än Skype for Business.

Teams är en fullfjädrad samverkansplattform som, vid sidan av kommunikationsverktygen, erbjuder exempelvis fildelning, sameditering i dokument, planeringsverktyg och integration mot andra system. En av de största tidsbespararna är att användaren har tillgång till allt från en och samma plats och slipper hoppa mellan olika applikationer.

En planerad övergång ger maximal nytta

För att ditt företag ska kunna skörda effektivitetsvinsterna så krävs emellertid att du får med dig hela organisationen och att ni lyckas bibehålla säkerhet samt ordning och reda över tid. Därför behövs strukturer, principer för arbetssätt, eventuellt nya roller, användarstöd m.m.

Företag som vill få maximal nytta från Teams vinner därför på att planera övergången från Skype till Teams och fundera på hur Teams bäst rullas ut i organisationen. Du kan exempelvis göra en plan för att successivt introducera allt mer funktionalitet för medarbetarna. Alternativt låta en avdelning gå före och visa vägen.

Kom igång med Microsoft TeamsI den här guiden får du ta del av saker som är bra att tänka på om ni vill börja med Teams.

Klicka här: Så kommer du igång med Teams  – och tar samarbete och kommunikation till nästa nivå i din organisation.

 

By |2020-01-29T10:36:26+00:00september 4th, 2019|Microsoft Teams, Office 365, Skype for Business|0 Comments

Om skribenten:

VD för Cellip. Skapar lönsamhet åt kunder och partners genom nya och beprövade telekommunikationslösningar. Över 25 års erfarenhet att ligga i framkant för att hjälpa kunder med telefonilösningar.