Det senaste från Microsofts stora Ignite-konferens

/, Microsoft Teams, Skype for Business/Det senaste från Microsofts stora Ignite-konferens

Det senaste från Microsofts stora Ignite-konferens

Den stora Microsoft-konferensen Ignite har precis gått av stapeln i Orlando, Florida. Vår expert på Skype for Business och Microsoft Teams, Mårten Hellebro, var på plats för att bevaka utvecklingen av Microsoftverktygen för samarbete och kommunikation.

Nyheterna duggade som vanligt tätt med efterlängtade och helt nya funktioner i Microsofts svit av applikationer. Och det var stort fokus på Microsoft Teams.

Teams är den snabbast växande applikationen någonsin

Extra roligt för oss som jobbar med att införa och öka användandet av Teams är att Microsoft nu kungjorde att Teams är den snabbast växande applikationen i Microsofts historia.

Ett axplock av nyheter i Microsoft Teams

Om du använder Microsoft Teams så kanske dessa nyheter, som presenterades på konferensen, kan vara av intresse, eller om du står i startgroparna så kanske detta kan vara droppen som får kannan att rinna över.

  • Utökad integration mellan SharePoint och Teams. Du kan få in uppdateringar gjorda i SharePoint i en kanal i Teams, nå filer som ligger i SharePoint via Teams (med egna vyer och offline synkronisering). Det kommer också bli möjligt att lägga in SharePoint-grejer som flikar i Teams och integrera en hel site. Allt för att slippa hoppa runt i olika program.
  • Teams mobilapp får ett bilkörningsläge som stänger av allt som stör bilkörningen. Med policys kan du styra om filer får sparas på en mobil enhet eller i andra molntjänster. Outlooks mobilapp får nya funktioner för att bifoga de senaste filerna och ansluta till ett Teams-möte.
  • Du kan nu dela skärm i en tvåpersoners-chatt (detta utlöste en spontan applåd).
  • Alla kommer få tillgång till samtals-hanteraren i Teams, inte bara de som har telefoni-licensen. Det kommer förstås inte att gå att ringa PSTN-samtal utan bara Teams-samtal då.
  • Du ska kunna välja från vem och vad du vill få notifikationer. Och du ska även kunna skicka en akut-notifiering som mottagaren inte kan missa.
  • Bakgrundsblurr släpps nu till alla, likaså inspelning av Teams-möten vilket funnits som preview tidigare.
  • Teams-möten med andra videosystem så som Cisco, LifeSize, Polycom mfl. blir nu möjligt.
  • Ett program för Teams-certifiering av hårdvara presenterades. Här kommer man hitta certifierade Teams-devices: www.office.com/teamsdevices. Alltså headsets, telefoner, konferensutrustning med mera.
  • Ny funktionalitet för firstline workers, t ex. de som jobbar i en butik, på en restaurang eller inom sjukvården. Möjlighet att i Teams-appen, direkt på den nya hem-skärmen, se och ändra sitt schema, ”stämpla” in och ut, ha rondmöten, skicka akut-notifieringar samt kontrollera att ingen känslig information skrivs eller lagras i Teams.
  • På administrationssidan kommer du i Office 365-portalen kunna sätta policys för uppgradering från Skype, skapa och ändra bland teamen utan att vara team-ägare, bättre kunna delegera Teams-administrationen, sätta policys för att spara eller radera saker i teams-kanaler och chatt samt skydda så ingen känslig information sparas i en mobiltelefon eller i andra molnlagringstjänster.

Här kan du som är tekniskt intresserad läsa mer om Ignite, nyheterna i Microsoft Teams och alla nya spännande devices som kommer snart.

 

om Cellip AB

Om Cellip

Cellip hjälper kunder och partners att bli mer framgångsrika genom att tillhandahålla integrerade telefonilösningar till Microsoft Teams.
Hemsida: Cellip.com
Tele: +46 8 55 80 10 00

Partner till Microsoft

microsoft partner
microsoft partner

By |2020-02-06T14:20:21+00:00september 30th, 2018|För VD, Microsoft Teams, Skype for Business|0 Comments

Om skribenten:

Lösningsarkitekt inom Skype for Business och Microsoft Teams, tillika systemägare till Cellips tjänster som bygger på Skype for Business och Office 365. Ser till att produkter och tjänster ligger i framkant och nyttjar alla de möjligheter som erbjuds men framförallt att de tillför kunderna något, riktig kundnytta. Över 15 års erfarenhet av företagstelefoni utifrån ett IT-perspektiv.