Fem funktioner i mobila Teams som förenklar din vardag

//Fem funktioner i mobila Teams som förenklar din vardag

Fem funktioner i mobila Teams som förenklar din vardag

Förmodligen arbetar du inte alltid vid ett skrivbord med en dator. Många av oss är ständigt på språng och får arbeta från caféer, flygplatser, soffan och medan vi pendlar. För vissa yrkesgrupper, som i detaljhandel, sjukvård och många tjänstebranscher, är telefonen den primära eller enda enheten! Här är tips på funktioner i Teams mobilapp som kan hjälpa dig att arbeta smartare.

Microsoft lägger som bekant mycket fokus på utvecklingen av Microsoft Teams. De har ett helt team dedikerat till att bygga mobil-funktioner och optimera upplevelsen av Teams i mobilen – för att förenkla din vardag.

Här är några favoriter från Teams mobil-app som du kanske kan ha nytta av.

Så här kan du jobba smartare med Teams i mobilen

1. Överlägset ljud om du ringer via Teams

Ring via Teams istället för vanligt mobilsamtal när du ringer från bilen. Teams tar bort bakgrundsljud så det hörs knappt att du ringer från bilen och ljudkvaliteten är överlägsen jämfört med ett vanligt samtal.

2. Dela innehåll från din mobiltelefon

Den här funktionen är en livräddare när du inte sitter vid datorn men fortfarande behöver presentera innehåll i ett möte eller samtal. Med Teams i mobilen kan du presentera PowerPoint-bilder, video och foton. Du kan till och med dela din telefonskärm för att visa exakt vad du ser på din telefon för någon annan.

3. Överför ett samtal från din dator till din telefon

Har du någonsin varit tvungen att släppa ett viktigt konferenssamtal för att skynda till nästa möte eller för att hinna hem till middagen? Inom kort kommer du kunna överföra ett samtal från din PC till din mobil (eller vice versa) utan att avbryta mötet, så att du kan avsluta arbetet och samtidigt ta dig dit du ska.

4. Skicka ljudmeddelanden

Möjligheten att skicka ljudmeddelanden i en chatt är ett alternativ till att skriva text. Med Teams i mobilen kan du skicka ett meddelande när du är ute och går eller till och med lagar mat. Och till skillnad från text ger kommer din unika personlighet och ton fram i ett röstmeddelande.

5. Hantera schema och skift

Om du är en ”Firstline Worker” kan hanteringen av ditt veckoschema ta onödigt mycket tid. Men nu behöver du inte längre ta en bild av ett pappersschema och lägga till dina skift manuellt i din kalender. Du behöver inte heller leta efter telefonnumret till en kollega om du behöver byta skift. Istället kan du använda Skift i Teams i mobilen. Chefen kan använda Skift för att skapa teamets schema. Medarbetaren kan använda Skift för att ha koll på sitt schema och hålla kontakten med andra i teamet.

 

Har du redan tillgång till Microsoft Teams? Se till att installera Teams mobilapp på din telefon för att få tillgång till dessa funktioner.

Den här artikeln är en fri översättning och ett utdrag från Microsofts bloggpost 10 Things we love about the Teams mobile app.

 

By |2020-06-29T14:02:27+00:00november 7th, 2019|Microsoft Teams|0 Comments

Om skribenten: