Hur Teams-telefoni kan minska strulet och öka produktiviteten

/, Microsoft Teams/Hur Teams-telefoni kan minska strulet och öka produktiviteten

Hur Teams-telefoni kan minska strulet och öka produktiviteten

Tidigare var telefoni och IT två helt skilda områden. Så är det inte längre. Microsoft har, tillsammans med oss och andra partners, tagit fram ett sätt att integrera telefoni med Microsoft 365. Det vill säga med Outlook, Skype for Business och Teams.

Det finns många fördelar med en sådan lösning. Här är fem anledningar till att VD, chefer och medarbetare gillar Microsoft Teams med integrerad telefoni.

1. Digitalisering i praktiken

Många pratar om digitalisering men det är ofta oklart vad digitaliseringen konkret ska innebära. Att börja använda Microsoft Teams med integrerad telefoni är ett bra exempel på digitalisering i praktiken.

När alla kommunikationsverktyg (inkluderat telefoni), appar och dokument samlas på en och samma plats drivs nya moderna arbetssätt fram.

2. Gör oss till en mer attraktiv arbetsgivare

VD och HR-chef brukar gilla Teams-telefoni eftersom det är ett sätt att tillhandahålla digitala verktyg som underlättar medarbetarnas vardag. Det är också ett smidigt sätt att erbjuda mobilitet vilket blivit lite av ett krav på arbetsgivare idag.

Undersökningar visar att 40% av medarbetare lämnar sina arbetsgivare på grund av avsaknaden av moderna digitala verktyg. Lika många säger att de inte är så produktiva som de vill vara, av samma skäl.

3. Sparar tid

Arbetet blir effektivare när allt finns tillgängligt från samma plats och hänger ihop. Användaren slipper hoppa mellan olika verktyg och applikationer samt mellan datorn och telefonen.

Vi ser också att användningen av digitala verktyg drivs på naturligt hos de företag som integrerat telefoni till Teams, eftersom all kommunikation inklusive samtalen sker genom Teams-plattformen.

4. Underlättar samarbete

Microsoft Teams är framtaget, och utvecklas kontinuerligt, för att främja just samarbete.

I ett Team har alla team-medlemmarna tillgång till allt som rör ett visst projekt eller en process. De samverkar direkt i teamet på det sätt som passar bäst i varje situation; co-creation i dokument, direktmeddelande, chatt, möte, videomöte eller telefonsamtal.

5. Sparar pengar

Totalkostnaden kan ofta sänkas, utan att man behöva kompromissa med kvaliteten. Detta eftersom alla andra kommunikationslösningar (för telefoni, videomöten, chatt, telefonmöten) kan ersättas med en.

Många företag sparar också pengar på att resandet minskar och företag med kontor på olika platser kan ha en enda lösning för hela företaget, även internationellt.

Ekonomifunktionen gillar Teams-telefoni eftersom allt samlas på en faktura.

Extra intressant för Microsoft 365-företag

För många företag är Teams-integrerad telefoni ett attraktivt alternativ till traditionell telefoni. Speciellt förstås för de företag som redan använder Microsoft 365 (f.d. Office 365). De har redan tillgång till Microsoft Teams eftersom det ingår i deras licens. Dessutom är medarbetarna redan vana vid att arbeta i Microsoft 365-miljön.

Anmäl dig till vårt Webinar om telefoni i Teams!

Vill du veta hur du kan ringa och ta emot samtal med Microsoft Teams? Anmäl dig till vårt webinar.

Anmäl dig här

 

Om Cellip

Cellip hjälper kunder och partners att bli mer framgångsrika genom att tillhandahålla integrerade telefonilösningar till Microsoft Teams.

Hemsida: Cellip.com
Tele: +46 8 55 80 10 00

Partner till Microsoft

microsoft partner
microsoft partner

By |2020-06-29T14:18:38+00:00mars 13th, 2019|För VD, Microsoft Teams|0 Comments

Om skribenten: