Blockera telefoni-jättarna från att ta din IT-affär

//Blockera telefoni-jättarna från att ta din IT-affär

Blockera telefoni-jättarna från att ta din IT-affär

En kund som vill köpa IT-lösningar blir uppringd av Telefonibolaget AB. Kunden:
– Men ni som telefonileverantör kan väl inte hjälpa oss med IT?

Säljaren från Telefonibolaget AB:
– Jo det kan vi faktiskt. Vi storsatsar på att stödja företag med IT. Fördelen för dig är att du får ihop din telefoni och IT på ett integrerat sätt. Vi har allt fler kunder som väljer oss som helhetsleverantör för både IT och telefoni.

Kunden:
– Jaha det visste jag inte, berätta mer…

Den här typen av samtal blir allt vanligare. Tidigare hade IT och telefoni inte speciellt många beröringspunkter. Men det har ändrats på senare år tack vare molnet och applikationsutveckling. Och det här drar telefonileverantörer, som exempelvis Telia, Tele2/TDC, fördel av. De ser chansen att vidga sin affär till att omfatta även IT.

Partnerskap säkrar affären

Så hur kan du som IT-leverantör möta hotet från de stora operatörerna? Hur kan du vända utvecklingen till er fördel och samtidigt få nöjdare kunder?

Jo genom partnerskap med specialister.

Cellip leder utvecklingen av moderna telefonilösningar som integreras mot Microsoft 365. Vi är guldpartner till Microsoft och en operatör som inte kommer att konkurrera med IT.

Vår uttalade strategi är att specialisera oss på telefoni för att kunna fortsätta som ledande experter på vårt område. Däremot samarbetar vi med IT-leverantörer som vill säkra sin affär.

Växande marknad för Teams-telefoni

Integrerad telefoni maximerar nyttan med Microsoft 365 och bidrar till både effektivitetsökningar och kostnadssänkningar för kunden. Så det är inte konstigt att intresset vuxit enormt på senare år.

Speciellt intressant är det förstås för företag som redan har Microsoft 365 och använder Microsoft Teams. Och det är många. Användningen av Teams ökade dramatiskt under våren 2020 pådrivet av pandemin och behovet av att kunna distansarbeta. Enligt Microsoft uppgick antalet dagliga aktiva användare till 75 miljoner i april 2020.

Möjligheten att integrera telefoni till Microsoft Teams lanserades sommaren 2018, av oss som en av få globala partners till Microsoft. Innan dess erbjöd vi telefoni till Skype for Business och Lync. Teams, som ju är Microsofts flaggskepp för kommunikation och samarbete, erbjuder ännu större potential för effektivitetsvinster.

IT + telefoni = sant

Egentligen är det inte nytt att integrera IT och telefoni. Storföretag har under många år kopplat ihop de två, till exempel för att kunna arbeta effektivt i call centers. Skillnaden är att det förr krävdes dyra speciallösningar. Numera finns möjligheten för företag i alla storlekar via Microsoft 365, och det är enkelt att införa.

Utvecklingen går snabbt för den här typen av lösningar. Inte minst som Microsoft storsatsar på att utveckla Microsoft Teams till vad man kallar Intelligent Kommunikation; med ”bottar”, AI, Big Data och Machine Learning.

Vi utvecklar parallellt telefonin att dra nytta av applikationsutvecklingen. Så påståendet att IT och telefoni hänger ihop blir mer och mer sant.

Bli Partner och väx din affär

Så, vad innebär det för dig som säljer IT-tjänster? Ja, du skulle kunna:

  • Öka din affär genom att erbjuda dina kunder helhetslösningar som innefattar telefoni.
  • Skydda din affär så att ingen annan kommer in via telefoni och tar dina kunder.
  • Få mer nöjda kunder. Undersökningar visar att företag som kopplat ihop sin IT och sin telefoni är dubbelt så nöjda med sin kommunikationslösning som företag som inte gjort det.*

Vi arbetar framgångsrikt med ett antal utvalda partners som själva saknar erbjudanden för moderna telefonilösningar.

Våra samarbeten är nära och ömsesidigt fördelaktiga. Vi har färdiga paketeringar och vi hjälper till och med våra partners att marknadsföra dessa tjänster gentemot deras kunder, till exempel genom webinarer.

Just nu söker vi fler partners.

Vill du veta mer och utforska huruvida det finns en bra match mellan våra företag?

Maila mig på william@weblink.se

 

Om Cellip

Cellip hjälper kunder och partners att bli mer framgångsrika genom att tillhandahålla integrerade telefonilösningar till Microsoft Teams.

Hemsida: Cellip.com
Tele: +46 8 55 80 10 00

Partner till Microsoft

microsoft partner
microsoft partner

By |2020-06-29T15:17:55+00:00februari 8th, 2018|Återförsäljare|0 Comments

Om skribenten: