Blockera telefoni-jättarna från att ta din IT-affär

//Blockera telefoni-jättarna från att ta din IT-affär

Blockera telefoni-jättarna från att ta din IT-affär

En kund som vill köpa IT-lösningar blir uppringd av Telefonibolaget AB:
– Men ni som telefonileverantör kan väl inte hjälpa oss med IT?

Säljaren från Telefonibolaget AB:
– Jo det kan vi faktiskt. Vi storsatsar på att stödja företag med IT. Fördelen för dig är att du får ihop din telefoni och IT på ett integrerat sätt. Vi har allt fler kunder som väljer oss som helhetsleverantör för både IT och telefoni.

Kunden:
– Jaha det visste jag inte, berätta mer…

Den här typen av samtal blir allt vanligare. Tidigare hade IT och telefoni inte speciellt många beröringspunkter. Men det har ändrats på senare år tack vare molnet och applikationsutveckling. Och det här drar telefonileverantörer, som exempelvis Telia, Tele2/TDC, fördel av. De ser chansen att vidga sin affär till att omfatta även IT.

Partnerskap säkrar affären

Så hur kan du som IT-leverantör möta hotet från de stora operatörerna? Hur kan du vända utvecklingen till er fördel och samtidigt få nöjdare kunder?

Jo genom partnerskap med specialister.

Cellip leder utvecklingen av moderna telefonilösningar som integreras mot Office 365. Vi är guldpartner till Microsoft och en operatör som inte kommer att konkurrera med IT.

Vår uttalade strategi är att specialisera oss på telefoni för att kunna fortsätta som ledande experter på vårt område. Däremot samarbetar vi med IT-leverantörer som vill säkra sin affär.

Anmäl dig till vårt kostnadsfria webinar om partnerskap

Växande marknad för Office 365-telefoni

Integrerad telefoni maximerar nyttan med Office 365 och bidrar till både effektivitetsökningar och kostnadssänkningar för kunden. Så det är inte konstigt att intresset vuxit enormt på senare år.

Speciellt intressant är det förstås för företag som redan har Office 365 och använder Microsoft Teams eller Skype for Business. Och det är många; 43% av alla företag använder Microsoft Teams enligt en undersökning 2018. Det är en siffra som ökar stadigt, speciellt som så många använder Skype for Business (74% enligt samma undersökning) och Skype-funktionaliteten hamnar i Teams när Skype for Busines Online läggs ner.

Skype for Business-telefoni har funnits länge. Möjligheten att integrera telefoni till Microsoft Teams lanserades sommaren 2018, av oss som en av få globala partners till Microsoft. Teams är Microsofts flaggskepp för kommunikation och samarbete med ännu större potential för effektivitetsvinster.

IT + telefoni = sant

Egentligen är det inte nytt att integrera IT och telefoni. Storföretag har under många år kopplat ihop de två, till exempel för att kunna arbeta effektivt i call centers. Skillnaden är att det förr krävdes dyra speciallösningar. Numera finns möjligheten för företag i alla storlekar via Office 365, och det är enkelt att införa.

Utvecklingen går snabbt för den här typen av lösningar. Inte minst som Microsoft storsatsar på att utveckla Microsoft Teams till vad man kallar Intelligent Kommunikation; med ”bottar”, AI, Big Data och Machine Learning.

Vi utvecklar parallellt telefonin att dra nytta av applikationsutvecklingen. Så påståendet att IT och telefoni hänger ihop blir mer och mer sant.

Bli Partner och väx din affär

Så, vad innebär det för dig som säljer IT-tjänster? Ja, du skulle kunna:

  • Öka din affär genom att erbjuda dina kunder helhetslösningar som innefattar telefoni.
  • Skydda din affär så att ingen annan kommer in via telefoni och tar dina kunder.
  • Få mer nöjda kunder. Undersökningar visar att företag som kopplat ihop sin IT och sin telefoni är dubbelt så nöjda med sin kommunikationslösning som företag som inte gjort det.*

Vi arbetar framgångsrikt med ett antal utvalda partners som själva saknar erbjudanden för moderna telefonilösningar.

Våra samarbeten är nära och ömsesidigt fördelaktiga. Vi har färdiga paketeringar och vi hjälper till och med våra partners att marknadsföra dessa tjänster gentemot deras kunder, till exempel genom webinarer.

Just nu söker vi fler partners.

Webinar om partnerskap

Vill du veta mer och se om det finns en bra match mellan våra företag?

Välkommen att delta i vårt webinar: Möt hotet från telefonileverantörerna och öka din affär via partnerskap

I webinaret får du ta del av:

* Hur våra partnerskap fungerar.
* Hur du snabbt kan komma igång och generera försäljning.
* Exempel på partnerskap och vad du kan tjäna på en affär.
* Vad som krävs av er för att kvalificera er för ett Partnerskap.

Klicka här för att anmäla dig!

om Cellip AB

Om Cellip

Cellip hjälper kunder och partners att bli mer framgångsrika genom att tillhandahålla integrerade telefonilösningar till Microsoft Teams.
Hemsida: Cellip.com
Tele: +46 8 55 80 10 00

Partner till Microsoft

microsoft partner
microsoft partner

By |2019-08-21T12:53:09+00:00februari 8th, 2018|Återförsäljare|0 Comments

Om skribenten:

VD för Cellip. Skapar lönsamhet åt kunder och partners genom nya och beprövade telekommunikationslösningar. Över 25 års erfarenhet att ligga i framkant för att hjälpa kunder med telefonilösningar.