Nyhet i Microsoft Teams: Privata team blir sökbara för alla

/, Office 365/Nyhet i Microsoft Teams: Privata team blir sökbara för alla

Nyhet i Microsoft Teams: Privata team blir sökbara för alla

Microsoft fortsätter den snabba utvecklingen av Microsoft Teams, flaggskeppet för samarbete och kommunikation. Det släpps en rad nya funktioner och hanteringen blir allt smidigare. I den här bloggposten tar vi upp en förbättring som kan underlätta för dig som redan använder Microsoft Teams.

Privata team blir sökbara för alla

Som det är nu går det inte att hitta ett team som är markerat som privat, utan det är bara teamägare som kan bjuda in personer till dessa.

Men nu blir det snart ändring på det. Med start 23 mars kommer alla team att bli sökbara, även de privata, vilket underlättar för folk att hitta och ansluta till rätt team.

Detta innebär dock inte att alla per automatik kan ansluta till alla team hur som helst utan teamägaren/ägarna till privata team får en förfrågan som de godkänner eller nekar.

Värt att tänka på inför detta är således att se över alla team-namn och beskrivningar. Att det inte är någon känslig eller olämplig information där då detta kommer att synas i sökresultaten.

Det är inga problem att byta namn på ett team, bara att klicka på de tre punkterna och välja Redigera team och där ändra namnet eller beskrivningen.

Tips för dig som använder Cellips svarsgrupper

Om ni använder Cellips svarsgrupper så har ni möjlighet att integrera dem i Microsoft Teams. Döp teamen eller kanalerna till samma namn som svarsgrupperna och passa även på att välja Följ den här kanalen. Då får du ordning och reda samt notifiering när det kommer ett meddelande från Svarsgruppen. Så enkelt och så smart.

Läs mer om Cellips Telefoni-integration med Microsoft Teams här

om Cellip AB

Om Cellip

Cellip hjälper kunder och partners att bli mer framgångsrika genom att tillhandahålla integrerade telefonilösningar till Microsoft Teams.
Hemsida: Cellip.com
Tele: +46 8 55 80 10 00

Partner till Microsoft

microsoft partner
microsoft partner

By |2019-08-05T13:48:46+00:00mars 14th, 2018|Microsoft Teams, Office 365|0 Comments

Om skribenten:

Lösningsarkitekt inom Skype for Business och Microsoft Teams, tillika systemägare till Cellips tjänster som bygger på Skype for Business och Office 365. Ser till att produkter och tjänster ligger i framkant och nyttjar alla de möjligheter som erbjuds men framförallt att de tillför kunderna något, riktig kundnytta. Över 15 års erfarenhet av företagstelefoni utifrån ett IT-perspektiv.