Skype for Business Vs Microsoft Teams

/, Office 365/Skype for Business Vs Microsoft Teams

Skype for Business Vs Microsoft Teams

Skype for Business läggs ner och ersätts av Microsoft Teams. Det gick Microsoft ut med tidigare i höst och det är ett uttalande som skapat en del oro bland Skype for Business-användare.

Förståeligt men olyckligt eftersom Microsoft Teams är en riktigt bra nyhet.

Det är sant att Microsoft ämnar göra Skype for Business till en del av Teams framöver. Men det betyder inte att funktionaliteten du har i Skype for Business kommer att försvinna. Snarare att du kan välja huruvida du vill lägga till de ännu smartare funktionerna som finns, och utvecklas, i Teams.

Microsoft Teams är Microsofts storsatsning på att bygga det man kallar Intelligent Kommunikation. Det finns många nya funktioner att se fram emot, som successivt kommer att göras tillgängliga för Office 365-användare.

Microsoft Teams ger telefonin nya möjligheter

Vi är väldigt entusiastiska över Microsofts utveckling av Teams. Fördelarna med kommunikationslösningar som kopplar ihop telefoni med Office 365 kommer nämligen att bli ännu större. Och vi kan erbjuda våra kunder möjligheter som tidigare inte fanns.

Vi har börjat förbereda oss för att kunna bli den förste nordiska leverantör som erbjuder Microsoft Teams-telefoni. Redan nu kan vi erbjuda en försmak av vad som kommer (se nedan).

Så vad innebär detta för dig som har Skype for Business-telefoni?

Microsoft Cloud PBX eller Phone System som det numera heter

Du som redan har Skype for Business-telefoni i molnet kommer att kunna välja. Vill du fortsätta med din Skype for Business-klient kan du göra det. Då kommer du inte att märka av någon skillnad jämfört med idag.

Vill du ha den utökade funktionaliteten som Teams erbjuder så kommer du att kunna byta till en Microsoft Teams-klient.

Cellip skapar de tekniska förutsättningarna och du kommer till och med att kunna använda olika klienter för olika delar av ditt företag. Projektinriktade delar av verksamheten kanske ska använda Microsoft Teams medan andra har kvar den mindre omfattande Skype for Business-klienten.

Lync 365

Du som har Skype for Business-telefoni via Lync 365 kommer också att kunna välja. Vill du fortsätta med din Skype for Business-klient så gör du det och då märker du inte någon skillnad jämfört med idag. Lync 365 kommer att finnas kvar med nuvarande Skype for Business-tjänster.

Vill du ha den utökade funktionaliteten som Teams erbjuder så kan du uppgradera till en Microsoft Teams-tjänst.

Du kommer att få ett erbjudande om detta så snart Microsoft utvecklat möjligheterna till telefoni-integration och vi har gjort de nödvändiga tekniska anpassningarna. Detta kommer att ske någon gång under 2018.

För att kunna ha Teams-telefoni så behöver du Office 365, ett första steg är därför att överväga en flytt dit redan nu. Att flytta till molnet blir allt vanligare och det är genom molntjänsterna som all Microsofts utveckling kommer dig som användare till godo. Det är ett mindre steg än många tror.

Vi har ett antal olika telefonilösningar i Office 365 som passar i olika fall och vi hjälper dig gärna att hitta rätt.

En annan rekommendation är att börja testa Teams i Office 365 redan nu. Se mer om detta längre ner.

Egen Skype for Business Server

Du som har en egen Skype for Business-server berörs inte av utvecklingen av Teams. Microsoft släpper en ny version av Skype for Business Server under 2018 och du kan ligga kvar med befintlig SIP trunk-tjänst från oss.

Å andra sidan så utgör Microsoft Teams ytterligare ett skäl att överväga en flytt till molnet och Office 365. Det är där framtiden inom kommunikation och samarbete ligger.

Vi får allt fler förfrågningar från storföretag som vill flytta till molnet. De vill slippa kostnaderna och administrationen med att sköta egna serverar. Och de vill ta del av den snabba utvecklingen.

Vi rekommenderar dig som har någon form av lokalt placerad telefonilösning att undersöka om molnbaserad telefoni skulle vara ett intressant alternativ för ditt företag. Vi hjälper gärna till då vi har lång erfarenhet av att flytta företagstelefoni i de flesta branscher till molnet och inte minst Office 365.

Tjuvkika på möjligheterna med Teams-telefoni

Om du redan har Office 365 och en Skype for Business-telefonilösning från oss så kan du få en försmak av möjligheterna i Teams redan nu.

Till exempel kan du och dina kollegor få era svarsgrupper att kommunicera med en kanal i Microsoft Teams. Det innebär till exempel att en supportfunktion kan arbeta i Teams och samtidigt ha full koll på telefonin – eftersom allt syns i Teams och ni slipper hoppa mellan olika verktyg.

Läs gärna mer om Intelligent Kommunikation här.

om Cellip AB

Om Cellip

Cellip hjälper kunder och partners att bli mer framgångsrika genom att tillhandahålla integrerade telefonilösningar till Microsoft Teams.
Hemsida: Cellip.com
Tele: +46 8 55 80 10 00

Partner till Microsoft

microsoft partner
microsoft partner

By |2019-08-05T13:54:43+00:00december 8th, 2017|Microsoft Teams, Office 365|0 Comments

Om skribenten:

Lösningsarkitekt inom Skype for Business och Microsoft Teams, tillika systemägare till Cellips tjänster som bygger på Skype for Business och Office 365. Ser till att produkter och tjänster ligger i framkant och nyttjar alla de möjligheter som erbjuds men framförallt att de tillför kunderna något, riktig kundnytta. Över 15 års erfarenhet av företagstelefoni utifrån ett IT-perspektiv.