Microsoft Teams blir ännu mer intelligent med AI-bot från Cellip

/, Office 365/Microsoft Teams blir ännu mer intelligent med AI-bot från Cellip

Microsoft Teams blir ännu mer intelligent med AI-bot från Cellip

Traditionell telefoni tycker de flesta är tråkigt. Att kunna ringa höjer inte direkt pulsen. Därför är det extra kul med de ”nya” telefonilösningarna som integrerar mot Skype for Business och Teams. För de är så mycket mer än bara telefoni.

I den här bloggposten ger vi några exempel på den snabba utvecklingen mot framtidens kommunikation.

Helt nya möjligheter

Cellip är en teleoperatör men i allra högsta grad också ett utvecklingsbolag. På så sätt skiljer vi oss från de stora operatörerna. Vi kan leverera telefonilösningen men vi bygger också till exempel appar som kunden kan hämta på Microsoft App Store.

Det här ger helt nya möjligheter att underlätta och effektivisera arbetet i företag. Med dagens höga utvecklingstakt blir det enormt spännande att se vad framtiden ger.

Microsoft har som du kanske vet stora planer att skapa framtidens Intelligenta kommunikation i Microsoft Teams med Machine Learning, AI och olika Botar.

Vår sms-bot för Microsoft Teams.

Vi har redan nu, innan Microsoft ens möjliggjort för telefoni till Teams i Sverige, utvecklat vår CRM-app som automatiskt gör uppslag i olika CRM-system att också fungera med telefonsamtal i Teams.

Vår tidigare Teams-app för att få köbesked och statistik från Cellips svarsgrupper fortsätter skörda framgångar. Appen syntes till exempel upprepade gånger under en utvecklarkonferens arrangerad av Microsoft nyligen.

Just nu håller vi på med utvecklingen av en funktion som inte borde vara möjlig i Teams. Nämligen möjligheten att skicka SMS. Vi tar fram en bot som du ber skicka SMS åt dig!

Botar, AI och maskininlärning

Utveckling med AI

Här sitter Andreas och blåser liv i Cellips sms-bot med AI. Bra för användaren och kul för utvecklaren.

En bot är en robot fast bara själva intelligensen och snacket. Kroppen finns i din dator, telefon eller annan enhet. Så en bot behöver liv och sättet att blåsa liv i den är genom att ge den lite ”intelligens”.

Så att den kan svara på frågor du ställer till den, berätta vad den kan hjälpa till med och hur. Det mest välkända exemplet är förmodligen Siri i iPhone.

AI, Artificiell Intelligens, och maskininlärning går hand i hand. Man lär sin AI att göra rätt i olika situationer genom att den får testa sig fram och se vilket resultat som blir bäst.

Man kan ladda den med en massa information från till exempel Google- sökningar, låta den leta bland ”intern” data som den har åtkomst till eller data som finns via olika molntjänster.

I Office 365 har Microsoft mängder med information om varje användare, till exempel vilka som jobbar på samma företag samt statistik till mer avancerad data.

Vilken app vill du ha?

Vi ämnar befästa vår plats som ledande för utvecklingen av lösningar till Skype for Business och Microsoft Teams i Sverige.

Vad vill du se för funktionalitet i Teams? En app, en flik, något annat fiffigt eller coolt? Tänk dig en rund låda, och håll dig antingen innanför lådan eller utanför! Vi är öppna för alla förslag!

om Cellip AB

Om Cellip

Cellip hjälper kunder och partners att bli mer framgångsrika genom att tillhandahålla integrerade telefonilösningar till Microsoft Teams.
Hemsida: Cellip.com
Tele: +46 8 55 80 10 00

Partner till Microsoft

microsoft partner
microsoft partner

By |2019-08-05T11:48:19+00:00maj 30th, 2018|Microsoft Teams, Office 365|0 Comments

Om skribenten:

VD för Cellip. Skapar lönsamhet åt kunder och partners genom nya och beprövade telekommunikationslösningar. Över 25 års erfarenhet att ligga i framkant för att hjälpa kunder med telefonilösningar.