Microsoft Teams is coming

/, Office 365/Microsoft Teams is coming

Microsoft Teams is coming

Skype for Business kommer att flytta in i Microsoft Teams och när alla funktioner är på plats kommer helt nya samarbetsmöjligheter att erbjudas Office 365-kunder, men det är ingen panik och ingen anledning till oro då mycket arbete återstår. Microsoft Teams is coming och Cellip är redo!

Microsoft presenterade sina storslagna planer på att sammanföra Skype för företag med Microsoft Teams alldeles nyligen. Vad betyder detta för dig? Måste du välja nu? Vad gör Cellip? Här ska vi försöka räta ut frågetecknen till utropstecken för Microsoft Teams är verkligen något att räkna med framöver.

Grundtanken från Microsofts sida är enkel. Två applikationer med liknande funktionalitet blir både dyrt och resurskrävande att underhålla och utveckla men också krångligt och förvirrande för oss användare.

Men det här händer inte över en natt. Likt karaktärerna i Game of Thrones oroar sig för den kommande vintern, lite så är det här också. Man vet att Teams kommer men inte riktigt när (och såklart med mer förväntan än oro).

Vad är då Microsoft Teams?

Det är en samarbetsplattform i Office 365 där Microsoft bakat in en imponerande samling tjänster varav Skype for Business är en. Microsoft kallar det ”Intelligent kommunikation”.

Så förutom det vi är vana vid från Skype for Business med möten, chatt och telefoni kommer det även finnas användbara funktioner för AI (Artificiell Intelligens), Big Data och Machine Learning.

Det låter ju bra, men vad är det?

Det kan t.ex. vara intelligenta program s.k. ”bottar” som kan svara på frågor i en chatt. Eller att du får se relevant data om de andra mötesdeltagarna innan ett möte i Teams eller översättningar av samma möte både i realtid eller som undertexter i ett inspelat möte.

Även om dessa funktioner i sig inte är helt unika så är det unika att de byggts in i Teams-plattformen och görs tillgängliga och användbara för alla som använder Office 365. Detta hade aldrig gått att göra i den befintliga Skype for Business-arkitekturen och med detta i åtanken är sammanslagningen både helt logisk och efterlängtad.

Men som sagt, det kommer att dröja. Fram till dess kommer Skype for Business och Microsoft Teams att leva och utvecklas parallellt. Så det är inte tal om att skrota Skype for Business, inte än på länge i alla fall. Det finns alltså ingen anledning till oro eller panik.

Vad gör vi på Cellip?

Vi på Cellip följer utvecklingen entusiastiskt och noga och har redan en plan för att börja leverera telefoni till Microsoft Teams så fort detta blir tillgängligt.

Under tiden råder vi alla intresserade att fortsätta använda Skype for Business. Läs mer om hur du gör det här. Och om du inte redan börjat fundera på att lyfta ditt företags kommunikation till molnet och Office 365 så gör det! Det är där framtiden inom kommunikation och samarbete ligger.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar kring detta, eller telefoni i stort (och smått). Och håll utkik efter kommande information och webinar från oss.

om Cellip AB

Om Cellip

Cellip hjälper kunder och partners att bli mer framgångsrika genom att tillhandahålla integrerade telefonilösningar till Microsoft Teams.
Hemsida: Cellip.com
Tele: +46 8 55 80 10 00

Partner till Microsoft

microsoft partner
microsoft partner

By |2020-02-06T14:56:17+00:00oktober 18th, 2017|Microsoft Teams, Office 365|0 Comments

Om skribenten:

Lösningsarkitekt inom Skype for Business och Microsoft Teams, tillika systemägare till Cellips tjänster som bygger på Skype for Business och Office 365. Ser till att produkter och tjänster ligger i framkant och nyttjar alla de möjligheter som erbjuds men framförallt att de tillför kunderna något, riktig kundnytta. Över 15 års erfarenhet av företagstelefoni utifrån ett IT-perspektiv.