5 nyheter i senaste Teams-uppdateringen

/, Office 365, Skype for Business/5 nyheter i senaste Teams-uppdateringen

5 nyheter i senaste Teams-uppdateringen

Det händer mycket spännande inom området telefoni i Skype for Business och Office 365 just nu, inte minst med Microsoft Teams. Som vi skrivit tidigare så kommer Microsoft Teams att ta över alla funktioner som idag finns i Skype for Business även om de två kommer att fungera parallellt under lång tid framöver.

Teams blir en ny och toppmodern plattform för samarbeten och kommunikation i Office 365. Allt är inte på plats ännu men det händer saker nästan varje månad. En uppdaterad version av Microsoft Teams-klienten har precis släppts med en hel del nyheter. Bland annat får du tillgång till en mängd olika appar, till exempel Cellip 365 Respons Group-appen.

Cellip 365 Respons Group lyfts fram av Microsoft

Cellips 365 Respons Group lyftes i dagarna fram av Microsoft på internationell nivå. I ett inlägg på den officiella Microsoft Teams-bloggen visar Microsoft upp några av de senaste apparna ur ecosystemet av partnerskap och integrationer, däribland Cellips app.

Cellip 365 Respons Group är en applikation som kan meddela till exempel kö-status direkt till ett Team när det är många som ringer in till företagets support.

Du ser direkt i Teams om det är många i kö och kan få varningssignal samtidigt som du enkelt kan logga in svarsgruppen som hanterare supporten.

Mer information om denna applikation kan du läsa här

Sök och kortkommandon

En annan nyhet i Teams är att sökrutan har flyttat upp och ligger nu högst upp i mitten. Här kan du inte bara söka som tidigare utan även skriva / följt av ett gäng kommandon, till exempel /ring & namnet på personen, eller /dnd för att sätta dig till Stör Ej. Skriv / för en lista på alla kommandon.

Testa gärna /nycklar (eller /keys på engelska) för att se en lista på alla kortkommandon som finns i Teams, mycket användbart!

Applikationer

Det går nu också att skicka kommandon från sökrutan direkt till en applikation i Teams med @ följt av ett kommando. Kommandona är specifika för respektive applikation.

Apropå applikationer finns det nu också ett enkelt sätt att få in data från en applikation direkt in i en chatt eller en diskussion, klicka bara på … längst ner. Tänk på att applikationen måste vara ”installerad” innan du kan använda den.

Och hur ”installerar” man en applikation?

Nu är det enklare än någonsin att lägga till en applikation. Om du tittar längst ned till vänster har det tillkommit en ny knapp som heter Butik/Store.

Klicka på den och du kommer till Teams App Store. Här finns en uppsjö av applikationer som är specialskrivna för Teams och som gör olika saker, oftast kopplingar till andra system som då blir sökbara och integrerade med Teams.

Kolla som sagt gärna vår Cellip 365 Respons Group-applikation genom att söka på cellip i App Stores-sökrutan.

Använd din OneNote direkt från Teams

Nytt är också att det i vänsterspalten nu finns tre punkter … att klicka på. Där visas ett antal Office 365-tjänster som nu är åtkomliga direkt från Teams, så du slipper växla mellan dessa program. Smart, och gissningsvis kommer fler program/tjänster att läggas till här framöver.

Hoppas du hittade några användbara funktioner i denna uppdatering, och fler uppdateringar kommer garanterat att komma.

om Cellip AB

Om Cellip

Cellip hjälper kunder och partners att bli mer framgångsrika genom att tillhandahålla integrerade telefonilösningar till Microsoft Teams.
Hemsida: Cellip.com
Tele: +46 8 55 80 10 00

Partner till Microsoft

microsoft partner
microsoft partner

By |2019-08-05T13:54:08+00:00februari 1st, 2018|Microsoft Teams, Office 365, Skype for Business|0 Comments

Om skribenten:

Lösningsarkitekt inom Skype for Business och Microsoft Teams, tillika systemägare till Cellips tjänster som bygger på Skype for Business och Office 365. Ser till att produkter och tjänster ligger i framkant och nyttjar alla de möjligheter som erbjuds men framförallt att de tillför kunderna något, riktig kundnytta. Över 15 års erfarenhet av företagstelefoni utifrån ett IT-perspektiv.